«

»

Летище Берлин Бранденбург

 

Летище Берлин Бранденбург и новото международно летище на Берлин, което е все още в процес на строеж (октомври 2010) и се намира на 18 км южно от Берлин. Трябва да отвори врати на 3 юни 2012. Летището се намира в Шьонефелд на границата между област Берлин и Бранденбург и ще бъде кръстено на бившия немски канцлер и нобелов лауреат за мир Вили Бранд. Общата стойност на проекта е оценена на 2.5 млрд евро.

Новото летище ще замести трите досегашни летища на Берлин. Темпелхоф затворено през 2008, Тегел, което ще затвори в деня на откриването на новото летище и Шьонефелд, което ще бъде затворено през 2012, но част от инфраструктурата ще бъде запазена като разширение на новото летище.

Летище Берлин Бранденбург ще бъде хъб на Еър Берлин, Германия, Изиджет, Джърмануингс, както и ще се ползва от Луфтханза. Първоначалния капацитет на летището се изчислява на 30-50 млн пасажера годишно, като ще предлага и директна връзка към Берлин Хауптбанхоф.


 

С продължаването в този уебсайт, Вие приемате използването на бисквитки. Повече информация

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.

Затвори