«

»

Летище Дюселдорф (Düsseldorf International Airport)

Летище Дюселдорф е най-голямото летище в област Северен Рейн-Вестфалия (NRW) и третото най-голямо летище в Германия, като през него са преминали 18.99 млн пътника през 2010г.

Летището се намира в Дюселдорф, столицата на Северен Рейн-Вестфалия, приблизително на 7 км от центъра на града и на 20 км югозападно от Есен. То е достъпно чрез широка пътна мрежа, включително собствена магистрала – част от Бундесаутобан 44 идве железопътни гари, едната от които за високоскоростни влакове. Дюселдорф СкайТрейн се намира в летището и като вътрешен терминал.

Летище Дюселдорф е хъб за Еър Берлин и Луфтханза, най-големите превозвачи ползващи летището. Турските Авиолинии са най-големия чуждестранен превозвач на летището. Общия брой на превозвачите надхвърля 70, като предлагат над 180 дестинации.

[important]Посетете туристическия портал на Дюселдорф Duesseldorf 24. Информация за забележителности, обществен транспорт, новини и събития.[/important]

Терминали

Летище Дюселдорф разполага с три терминала в отделни сгради свързани в спирала с основната сграда.

Терминал А

Терминала е отворен през 1977 г и има 16 изхода (A01 – A16) и се използва от Луфтханза и нейните партньори, както и членовете на Стар Алианс.

Терминал B

Терминал B е отворен през 1973 г и има 11 изхода (B01 – B11) и се ползва основно за вътрешни и европейски полети от Еър Берлин и членовете на Уануърлд.

Терминал C

Терминал C е отоврен през 1986 г и има 8 изхода (C01 – C08) и се използва основно за полети извън Шенген, както и за полети на дълги дестинации.


 

С продължаването в този уебсайт, Вие приемате използването на бисквитки. Повече информация

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.

Затвори