«

»

Летище Мюнхен

Летище Мюнхен (Flughafen München) се намира на 28.5 км североизточно от Мюнхен и  е втория най-важен хъб на Луфтханза, след Франкфурт, като и хъб за членовете на Стар Алианс.

Между 1995 и 2006 г., броя на пасажерите се е удвоил от под 15 млн до над 30 млн годишно. През 1996 г. измества Дюселдорф от второто място на най-натоварено немско летище и се намира на седмо място в европейската класация.

Терминали

Пътна и железопътна инфраструктура разделят западната част на летището на две основни половини – южна, в която са разположени карго и сгради за поддръжка и северна, в която са разположени повечето административни сгради, паркинг и Посетителски център.

Терминал 1

Терминал 1 има капацитет да обслужва 25 млн пасажера годишно и е разделен на пет модула (A, B, C, D и E). Модули от А до D разполагат с всички условия да обслужват пристигащи и заминаващи пътници, паркинг и др, докато модул Е обслужва само пристигащи. Дизайнът на комплекса разделя всеки модул като подтерминал, което увеличава комфорта на пътниците. Зала F е разположена отделно, в близост до Терминал 2 и оперира с полети изискващи увеличени мерки за сигурност. Чекин, за някои полети от Терминал 1 е разположен в Централна зона Z

Терминал 2

Както и Терминал 1, Терминал 2 също има капацитет да обслужва над 25 млн пасажера годишно. Основната му цел е да бъде хъб терминал за Луфтханза и членовете на Старт Алианс и не е разделен на модули, вместо това всичко е разположено около централната Plazza. Терминала няма отделни зони за пристигащи и заминаващи.

 

 


 

С продължаването в този уебсайт, Вие приемате използването на бисквитки. Повече информация

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.

Затвори