«

»

Летище Палма де Майорка

Летище Палма де Майрка се намира на 8 км източно от Палма (о-в Майорка). Разполага с два терминала, проектирани от местния архитект Пере Бонет и са официално отворени на 12 април 1997.

Летището в момента разполага с 4 модула (A, B, C и D) и е третото най-натоварено в Испания след Бараяс (Мадрид) и Барселона. През летните месецистава едно от най-натоварените летища в Европа. То е и хъб за Еър Берлин.

Модул А

Намира се на север от летището, разполага с 28 изхода, от които 8 ръкава. Обслужва полети до Великобритания и Ирландия, както и до държави извън Шенген

Модул B

Най-малкият модул разположен на североизток от летището. Разполага с 8 изхода. Еър Нострум е единствената авиокомпания, която работи на този модул.

Модул C

Най-големият от всички модули. Разполага с 33 изхода, 9 от които с ръкави. Използва се от Еър Берлин, Ники и Кондор, както и полетите на Изиджет до дестинации в Шенген.

Модул D

Намира се на юг от летището. Разполага с 19 изхода, 10 от които с ръкави. Всички нечетни изходи са с автобусен превоз до самолетите. Почти всички ръкави имат реклама на Еър Берлин. Зареди близостта си с Модул C, модула се ползва главно за полети до Европа.

С продължаването в този уебсайт, Вие приемате използването на бисквитки. Повече информация

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.

Затвори