«

»

Летище Франкфурт на Майн (Frankfurt am Mаin)

Летище Франкфурт на Майн, познато в Германия като Flughafen Frankfurt am Main (или Rhein-Main-Flughafen) е едно от най-големите международни летища и се намира на 12 км югозападно от град Франфурт на Майн. То е летището с най-голяма натовареност в Германия, трето в Европа и девето в света по брой пасажери, като е оценено с 4 звезди от Скайтракс (едно от деветте летища в света с 4 звезди). На южната страна на летището се намира голяма военновъздушна база на САЩ от 1947 до 2005 г, а сега част от летищния комплекс.

Около летището има силно развита железопътна и автомобилна инфраструктура, което спомага то да е един от най-големите транспортни хъбове в света.

Летище Франкфурт на Майн е на по-малко от два часа път от Кьолн, област Рур и Щутгарт.

Има планове за разширение на летището с нов терминал, като първите модификации включват  то да приема Airbus A380, както и център за поддръжка на А380 в близост до бившата военна база.

Летище Франкфурт е хъб на Луфтханза.


 

С продължаването в този уебсайт, Вие приемате използването на бисквитки. Повече информация

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.

Затвори