«

»

Летище Франц Лист Будапеща

Летище  Франц Лист Будапеща (на унгарски: Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér) е международното летище в унгарската столица Будапеща. То се намира на изток от града и има три терминала за обработка на пътниците. Средно на час се извършват около 22-24 излитания и кацания по национални, международни и интерконтинентални дестинации.

Летището разполага с 3 терминала:

  • Терминал 1, който е още от времето на комунизма, беше напълно реновиран през 2005 година и от септември същата година служи за обаботка на т.нар. нискотарифни превозвачи (напр.Wizz Air, Germanwings, EasyJet, Norwegian Air Shuttle).
  • Терминал 2A. Построен през 1985, терминалът се използва само от националния превозвач Малев и неговите партньори в алианса Oneworld.
  • Терминал 2B. Тук се обработват останалите авиокомпании. В този терминал има и тераса за посрещачи.

До и от летището няма бърза влакова връзка. Най-евтината и предпочитана възможност за стигане до него е с рейс (Raptor Bus) от крайната спирка на Метро линия 3 (Kőbánya-Kispest).


 

С продължаването в този уебсайт, Вие приемате използването на бисквитки. Повече информация

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.

Затвори