«

»

Летище Шереметиево

Летище ШереметиевоЛетище Шереметиево се намира в Химки, на 29 км северозападно от Москва. Летището е главен хъб на Аерофлот (руския национален авиопревозвач). и е едно от трите главни летища за Москва, заедно с Домодедово и Внуково. В момента летище Шереметиево е второто най-натоварено в Русия.

Летището разполага с 4 терминала плюс допълнителен за бизнес и частни полети. Терминалите са разделени на две групи: северна и южна зона.

Северна зона:

  • Терминал А – се използва за бизнес и частни полети,
  • Терминал B – преди наричан Шереметиево 1 обслужва нискотарифните авиокомпании, както и полетите до Минск, Беларус. Той е разделен на зона за заминаващи и зона за пристигащи.
  • Терминал C – отворен през 2007 г. изграждането му е струвало над 87 млн долара. Терминалът обслужва полетите до държавите от бившето ОНД, както и чартърни полети.

Южна зона:

  • Терминал D – отоврен през 2009 г., обслужва Аерофлот и превозвачите от СкайТийм (SkyTeam).
  • Терминал Е – отворен през 2010, той е разположен и свързва терминали D и F, както и жп гарата на летището. Терминала се използва предимно от Аерофлот за международните дестинации.
  • Терминал F – отоврен през 1980 г. за Олимпийските игри в Москва, преди е наричан Шереметиево 2. До изграждането на новите терминали, тук са се обслужвали международните полети.

С продължаването в този уебсайт, Вие приемате използването на бисквитки. Повече информация

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.

Затвори