«

»

Луфтханза (Lufthansa)

Луфтханза (Deutsche Lufthansa AG) е най-голямата германска авиокомпания. На пето място е в света по брой превозени пътници и дестинации.

Седалището на компанията се намира в Кьолн, а основното летище, от което оперира, е Франкфурт. В последните години летището в Мюнхен се оформя като втора база на авиокомпанията, а на летището в Хамбург са основните хангари за ремонти на флотата.

Флотилията и наброява над 280 самолета (юли 2011), повечето от които Airbus A320, както и 8 Airbus A380 и има поръчано още над 90

Луфтханза е основана като държавна компания и до 1953 е 100% собственост на държавата. През 1966 за първи път се появява на борсата и постепенно акциите и преминават в частни ръце. От 1997 е 100% частна.

Авиокомпанията е от основателите на Стар Алианс, най-големия авиоалианс в света, основан през 1997 г.

Луфтханза има 18 вътрешни направления и над 200 международни в 78 държави в Африка, Северна и Южна Америка, Океания и Европа

С продължаването в този уебсайт, Вие приемате използването на бисквитки. Повече информация

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.

Затвори